" /> Miért jobb választás a szójaviasz? - candlemap.hu

Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti vásárlás esetén!

Miért jobb választás a szójaviasz?

Miért választottuk a termékeinkhez, és miért ajánljuk Neked is?

A legfontosabb, ami miatt a szójaviaszra esett a választásunk, hogy fenntartható forrásból származik, és a használatával nem károsítjuk a környezetünket. Európai termelőtől, bio gazdálkodásból származik a szójaviasz, amit használunk. Figyeltünk arra is, hogy a szállítási útvonal is a lehető legrövidebb legyen.

Továbbá, a paraffin égése közben káros anyagok szabadulnak fel. Ez a viasz (a paraffin) a nyersolaj melléktermékéből készül, ami belélegezve bizonyítottan mérgező, rákkeltő hatású. Ha nagyon olcsó gyertyát vásárolsz, előfordulhat, hogy a kanócok még ólmot is tartalmaznak. A vásárlóinknak, és nekünk is fontos, hogy az otthonunkban csak olyan anyagokat használjunk, amik nem károsak az egészségünkre. Tudtad például, hogy a szójaviasz égetése során nemhogy káros anyag nem keletkezik, hanem negatív ionokat szabadít fel az égés során? A pollen, a por, és a levegőben lévő egyéb szennyező anyagok pozitív töltést hordoznak. A szójaviasz gyertya égése során hatástalanítja ezeket, így tisztítja a levegőt. A légtisztítók és a vízszűrők is használják ezt hatékony negatív ionos technológiát.

A hab a tortán, hogy a szójaviasz gyertyák a paraffinos társaikhoz képest legalább dupla annyi ideig égnek. Ez azért van, mert a szójaviasznak alacsonyabb az olvadáspontja, így a viasz égés során tovább tart. Plusz az illatanyagok is intenzívebben érezhetőek emiatt.

A plusz egy pedig, ha egy paraffin gyertyát elteszel a polcra, és később veszed csak elő, veszít az illatából, akár teljesen illatmentessé is válhat idővel. A szójaviasz viszont, minél tovább áll, annál mélyebb, intenzívebb illata lesz. Tehát nem kell attól tartanod, hogy a gyertyád elveszíti az illatát.

Reméljük, a gyertyáink Neked is annyi örömet fognak okozni, mint amilyen szeretettel mi készítjük őket.